Benedict Lee

Police Detective

Description:

A Bureau of Investigation (BOI) ügynöke.

Bio:

Benedict Lee félig ázsiai, félig amerikai. Átlagos magasságú, vékony, de szálkás, kisportolt. Keanu Reeves (Neo) például félig (hawaii) kínai, félig angol. Árvaházban nőtt fel, ahol, átlagosnál okosabb lévén, sokáig rossz sorsa volt, ezért tizenkét évesen zsebtolvajkodni kezdett, így szedett össze annyi pénzt, hogy beiratkozhasson egy újonnan alakult dzsúdóklubba New Yorkban, hogy meg tudja védeni magát. (Más harcművészet ekkor még nemigen ért el Amerikába). Ott ismerkedett meg Scillacival, aki nála valamivel idősebb, és a dzsúdóban is magasabb szinten járt már. Amikor Scilacci megtudta, hogy zsebtolvajkodik, és látva, hogy a dzsúdóban is tehetséges, a szárnya alá vette. Évekig egy kölyökbandába tartoztak, de amikor egy rivális bandával szembeni ellenségeskedés elfajult és azok felnőtt maffiózó rokonok bevonásával Scilacci és Lee több haverját is kegyetlenül megölték, Lee meghasonlott, és úgy döntött, küzdeni fog ez ellen a rendszer ellen. Ekkor döntötte el, hogy nyomozó lesz. Scilacci ezzel szemben úgy érzete, az a megoldás, ha erős hátországot épít ki magának a maffiában, ha beépül. Innentől eltávolodtak, de azért néha még összefutottak. (Scilacci máig hasznos információkat ad Leenek)
Innentől belevetette magát a tanulásba, ösztöndíjjal végezte el az egyetemet.
Nagyon lelkes és elszánt, elsősorban a korrupciós ügyekre és szervezett bűnözés felgöngyölítésére szakosodott. A BI-hez kerülve szinte azonnal majdnem kinyíratta magát, amikor egy belső korrupciós ügyet próbált leleplezni, ekkor mentette meg és vette szárnyai alá mentora, John Ecklesworth.
Ecklesworth túlságosan is sokat tud az amerikai szervezett bűnözésről, titkos társaságokról, összefonódásokról, a nyomozószerveken belüli korrupcióról. Tudja, hogy ezek nagy része ellen túl veszélyes lenne lépnie, de Leeben megbízik, és sokszor küldi titkos küldetésekre, amelyek lényege, hogy két bűnszervezetet finom, közvetett manipulációval egymásnak ugrasszon. Ecklesworth találja ki, hogy hol és mit kell csinálni, de Leevel hajtatja végre.

Az egyik ilyen nyomozás során került a Ruby család is Lee nagyítója alá, de szokás szerint bár sok mindent megtudott, semmit nem kezdett az információval, mert nagyobb vadra hajtott. Viszont eközben ismerkedett meg a laza és szórakoztató Rubyval, akivel később a vörös áspis szekta leleplezésében is együtt vettek részt.
Benedict utána ismerkedett meg Juliával, aki a szekta egyik megvezetett áldozata volt, de kapcsolatuk rövid volt, mivel Lee árvaházi neveltetése folytán nem tud érzelmileg könnyen megnyílni. Julia előtt csak prostituáltakhoz járt. Később is próbálkozott még néha Juliánál, pl annak Clarkkal való kapcsolata alatt is.

Leet különösebben nem érdekli Egyiptom, az a főnöke, John Ecklesworth hobbija, de ő két ásatásra is elhívta.

Leenek van egy bátyja, Corwin, akivel külön árvaházban nőttek ugyan fel, de Lee lenyomozta, és azóta sokszor találkoztak. Mindketten úgy érzik, mindent meg kell tenniük a másikért, hiszen más rokonuk nincs.

Lee minden reggel tornázik, meditál, sokat vadászik. Kényelmes, laza öltönyben jár (hogy könnyű legyen benne mozogni, verekedni), puhakalapot visel. Mindig jól ápolt, frissen borotvált, rövid, gondozott a frizurája, udvarias és kimért. Nagyon alapos, maximalista, jól tájékozott. Sokat olvas. Nem mondható viszont társasági embernek, csak a munkájának és a hobbijainak él, és csak a főnökével, a bátyjával, és a többi játékoskarakterrel tartja a kapcsolatot, kivéve persze azokat, akikkel a munkája kapcsán érintkezik.

Benedict Lee

Nyarlathotep álarcai peterfy MagicHorse